Spring naar content

Financiële problemen in de opvang en beschermd wonen

Cliënt van de rekening

12 maart 2018

In dit magazine lees je de persoonlijke verhalen van cliënten in de opvang en beschermd wonen. Schuldhulpverleners en andere deskundigen gaan in op de oorzaken van hun financiële problemen. Zowel cliënten als professionals geven adviezen hoe het beter kan.

Cliënten in de opvang en beschermd wonen hebben vaak grote schulden. De politiek wil dat mensen zelfredzaam zijn, maar deze cliënten zijn kwetsbaar. Ze passen vaak niet in de gewone schuldhulpverlening, bijvoorbeeld vanwege laaggeletterdheid, een verstandelijke beperking (LVB) en psychische problemen. Ook is er aandacht voor de invloed van stress bij schulden.

In dit magazine lees je hun persoonlijke verhalen en achtergronden. Schuldhulpverleners en andere deskundigen leggen uit wat de oorzaken zijn van hun financiële problemen. Zowel cliënten als professionals geven adviezen hoe het beter kan.

Gerelateerde artikelen

Gereedschapskist aanpak schulden en armoede

Steeds meer woningcorporaties zoeken naar mogelijkheden om huurachterstanden te voorkomen en naar manieren om huurders met (dreigende) betalingsachterstanden te begeleiden....

Handreiking om huisuitzettingen te voorkomen

Het proces van betalingsachterstanden tot huisuitzetting verloopt in fasen. In elke fase heb je nog mogelijkheden om huisuitzetting te voorkomen. Vooral voor kinderen is huisuitzetting ingrijpend. Daarom is het extra…

Wat betekenen betaalrisico’s in de praktijk?

Welke betaalrisico's zijn er voor huishoudens wanneer zij onvoldoende geld hebben om rond te komen?