Spring naar content

Praktijkdag – Mentale problemen en geldzorgen

6 december 2021

Mensen die worstelen met psychosociale of psychiatrische problemen kunnen eerder in de financiële problemen en schulden komen. Het gevolg is een nog grotere mentale belasting en verdere verslechtering van de algehele situatie. In de praktijk zie je een sterke behoefte aan hulp op meerdere leefgebieden. Hoe ontwar je de kluwen? Waar begin je? Wat werkt belemmerend? Wie pakt wat op? En hoe kan je elkaar en de cliënt in zijn traject versterken?  Op deze vragen gaven Ranu Ganesh (adviseur Geld Telt Pameijer) en Anita Verveer (client trainer Pameijer) antwoord.

Gerelateerde artikelen

Het ontstaan, kwijtschelden en afboeken van bijstandsschulden bij de gemeente Rotterdam

Wat zijn de effecten van het kwijtschelden van bijstandsschulden op het gebied van werk, het gebruik van bijstand en mentale gezondheid?

Ongewenste mijding van mondzorg om financiële redenen

Financiële problemen leiden steeds vaker tot een mijding van mondzorg. In dit onderzoek wordt inzage gegeven in de meest gebruikte gemeentelijke regelingen en initiatieven en de doelmatigheid ervan.

Podcast Zelfmoordpreventie bij schulden

Mensen met schulden hebben een verhoogd risico op suïcide. In deze driedelige podcast vertellen (ervarings)deskundigen over het belang van preventie bij geldzorgen.