Spring naar content

Routekaart schuldenrust & schuldregeling

15 december 2021

Mensen met schuldenproblematiek hebben vaak behoefte aan rust. Het pauzeren van incasso-activiteiten en tijdelijk uitstel van betaling maakt dit tijdelijk mogelijk. Door deze adempauze kunnen (onnodige) incassokosten en escalatie van geldproblemen voorkomen worden.

Er zijn al veel initiatieven die schuldenrust kunnen bieden. De NVVK heeft daarom het project ‘Schuldenrust’ opgestart. Binnen dit project worden bestaande initiatieven bevorderd en wordt er in kaart gebracht wat nog ontbreekt.

De routekaart schuldenrust en schuldregeling is een concreet product wat al is gelanceerd. De routekaart is opgebouwd in vier stappen:

  1. Aanmelding
  2. Toetsing
  3. Intake
  4. Stabilisatie

Per stap staan alle huidige mogelijkheden rondom schuldenrust overzichtelijk op een rij uitgewerkt. De routekaart bevat tevens diverse links naar informatiebronnen, handreikingen en formats.

Gerelateerde artikelen

Routekaart Belastingdienst voor schuldhulpverleners

Welke mogelijkheden heb je als schuldhulpverleners om de belastingdienst te benaderen? In deze infographic staat alles op een rijtje.

Routekaart verzoekschrift WSNP voor schuldhulpverleners

Deze routekaart legt uit welke 7 stappen je moet doorlopen om een verzoekschrift WSNP in te dienen. Ook krijg je tips en links die je helpen bij de voorbereiding.

De Routekaart Financiële Zorgen

De Routekaart Financiële Zorgen ondersteunt gemeenten bij het bieden van effectieve ondersteuning aan inwoners met financiële zorgen.