Spring naar content

Signaleren, bespreekbaar maken en doorverwijzen bij geldzorgen

13 april 2023

Als professional kun je moeite hebben om de juiste signalen op te pikken en om het gesprek over financiën en schulden te starten, ook vanwege het feit dat mensen er niet graag zelf over beginnen. Dit hoofdstuk biedt tools om schuldenproblematiek te herkennen en mensen aan te moedigen hulp te zoeken. Het hoofdstuk legt uit hoe je geldzorgen signaleert, bespreekbaar maakt en hoe je doorverwijst naar de juiste instantie. Ook worden misvattingen over schuldhulpverlening en bewindvoering behandeld. Daarnaast zijn er diverse signaalkaarten opgenomen en worden er handreikingen en e-learnings aangeboden voor het oplossen van geldzorgen bij diverse groepen.

Heb jij in je werk te maken met mensen die financiële problemen kunnen hebben? Verspreid dit hoofdstuk dan onder je collega’s, zodat we mensen met geldzorgen eerder, beter en sneller kunnen helpen!

Gerelateerde artikelen

Financiële problemen signaleren en studenten begeleiden

Hoe begeleiden hogescholen studenten met financiële problemen? Wat is er voor hen geregeld en werkt dat? Wat vinden de medewerkers en studenten van die begeleiding? Waar gaat het mis en…

Beter bereiken van werkende armen

In deze handreiking vind je praktische tips die je kunnen helpen om de doelgroep werkende armen (beter) te bereiken.