Spring naar content

Webinar Samen komen tot haalbare betalingsregelingen: gegevens delen

24 mei 2022

In deze webinar van Schouders Eronder gaan experts en uitvoerders in gesprek over hoe we samen tot haalbare betalingsregelingen kunnen komen. Wat is er binnen de kaders van wet en regelgeving al mogelijk? Hoe steek je de communicatie tussen burger en incassomedewerker het beste in? En welke hulp bieden instanties als het CJIB en de Belastingdienst? 

Gegevens delen

Welke gegevens mag je met wie, en onder welke voorwaarden, delen? Terechte vragen, want soms worden er gegevens gedeeld terwijl daar geen wettelijke grondslag voor is. Tegelijkertijd worden gegevens soms juist niet gedeeld terwijl dit wél mogelijk is. Hoewel de Wgs en de kaders uit de ‘Handreiking Wet gemeentelijke schuldhulpverlening’ enige duidelijkheid bieden, moeten betrokkenen in de schuldhulpketen zélf concrete handvatten opstellen voor de uitvoeringspraktijk. Maar hoe doe je dat?

Gerelateerde artikelen

Webinar Samen komen tot haalbare betalingsregelingen: ontwikkelingen beleid en wet- en regelgeving

In de opname van het ochtendprogramma van de Praktijkdag van Schouders Eronder kun je de verschillende sprekers terugkijken.

Webinar Samen komen tot haalbare betalingsregelingen: gebruik van data bij incasso

In deze webinar van Schouders Eronder gaan experts en uitvoerders in gesprek over hoe we samen tot haalbare betalingsregelingen kunnen komen. Wat...

Webinar Samen komen tot haalbare betalingsregelingen: CJIB geeft thuis bij schulden

In deze opname van de Praktijkdag 'Samen komen tot haalbare betalingsregelingen' geeft het CJIB inzicht in welke mogelijkheden zij burgers met betalingsachterstanden bieden.