Spring naar content

Webinar: wat is de impact van online beleggen in cryptomunten op jongeren?

7 april 2022

In het webinar  ‘Wat is de impact van online beleggen in cryptomunten op jongeren?’ deelden verschillende experts vanuit hun eigen vakgebied hun kennis en ervaring. Gouden bergen en minimale drempels; investeren in crypto is hot en dat blijkt ook uit de cijfers. Onderzoek van de Rabobank en het Nibud laat zien dat maar liefst 27% van de jongeren in crypto handelt. Ook de AFM ziet een stijging. Het zijn vooral jongeren die deze nieuwe financiële wereld verkennen. Jongeren die vaak weinig buffer hebben en wellicht gaan lenen om de cryptoboot niet te hoeven missen.

De wereld van crypto vereist nogal wat technische kennis en is niet zo makkelijk te doorgronden, bleek uit het verhaal van Elroy, eigenaar van Het Cryptohuis. Het werd ook duidelijk dat regulering en handhaving nog niet is geregeld. Er is nog een wereld te winnen voor professionals die werken met jongeren. 

Gerelateerde artikelen

Jongeren betreden massaal de cryptomarkt

Steeds meer jongeren investeren in cryptocurrency, aangetrokken door sociale media en netwerken, maar lopen aanzienlijke risico's. Betere voorlichting is nodig om hen bewust te maken van de gevaren.

De valkuilen bij ‘finfluencen’

Steeds meer jongeren laten zich leiden door de adviezen van 'Finfluencers'. Deze Finfluencers houden zich alleen nog niet altijd aan de AFM regels.

Jongvolwassenen en beleggen 2021

Jongvolwassenen begeven zich steeds meer op het terrein van beleggen. Met beleggen kunnen hoge rendementen gemoeid zijn, maar het is...